Merhaba, eğer üye iseniz üyelik bilgilerinizle sisteme giriş yaparak siparişlerinizi kontrol edebilir ve yeni sipariş verebilirsiniz ...

PG- PROPİLEN GLİKOL 1 KG

Sepette 0 Ürün
Sepetiniz Boş!
PG- PROPİLEN GLİKOL 1 KG
  • PG- PROPİLEN GLİKOL 1 KG
Stokta 98 Adet Mevcut

Müşteri Ödemeli Kargo

MONO PROPİLEN GLİKOL Standart Verileri CAS numarası: 57-55-6 PubChem: 1030 ChemSpider: 13835224 UNII: 6DC9Q167V3 Chebi: 16997 CHEMBL286398 RTECS numarası: TY6300000 ATCvet kodu: ...


MONO PROPİLEN GLİKOL



Standart Verileri

CAS numarası: 57-55-6
PubChem: 1030
ChemSpider: 13835224
UNII: 6DC9Q167V3
Chebi: 16997
CHEMBL286398
RTECS numarası: TY6300000
ATCvet kodu: QA16QA01
Moleküler  formül: C3H8O2
Molar kütle: 76,09 g / mol
Yoğunluk: 1.036 g / cm ³
Erime noktası: -59 ° C (-74 ° F)
Kaynama noktası: 188.2 ° C (370,8 ° F)
Suda çözünürlük: Tamamen karışabilir
Etanol çözünürlük: tamamen karışabilir
Dietil eter çözünürlük: tamamen karışabilir
Aseton çözünürlük: tamamen karışabilir
Kloroform çözünürlük: tamamen karışabilir
Termal iletkenlik: 0.34 W / m-K (% 50 H2O @ 90 ° C (194 ° F))
Diğer isimleri : 1-2 propandiol






Üretim ve Reaksiyonları 

Propilen glikol; uygun koşullarda propilen oksitin reaksiyonlarıyla elde edilebilir.

Oksijenle reaksiyonu sonucu metan ve çamur elde edilebilmektedir.

C3H8O2 + 4 O2 →3 CO2+ 4 H2O + enerji


Kullanım Alanları

Su

mono propilen glikol içeren atık suların aerobik yada anaeorobik olarak arıtılmasında yardımcı olmaktadır.

Unlu mamulleri

Bu sektördeüretim aşamasındaki formülasyonlarda yaygın kullanılmaktadır.

Kozmetik

Ağız yıkayıcılarda (gargara), diş macunlarında, merhemlerde, cilt kremlerinde, şampuanlarda ve parfümlerde geniş bir kullanım alanı bulunmaktadır.(suyla çok fazla seyreltildiklerinde bile propilen glikol içeren çözeltiler genellikle berrak kalır) Ayrıca,yüzey aktiflerden gelen cilt üzerindeki iritasyonu azaltmak için kullanılmaktadır.

Yağlama

Gıda sanayindeki dondurucu makinelerin ve kozmetik sektöründe kullanılan makinelerin yağlanmasında  kullanılmaktadır.

Kimya

Doğal özlerden aktif özlerini elde etmek için ekstrakte edici olarak kullanılmaktadır.

Anahtar Kelimeler - Keywords

- PG- PROPİLEN GLİKOL 1 KG

PG- PROPİLEN GLİKOL 1 KG

GENEL ÜRÜN ÖZELLİKLERİ
Menşei : Yurtdışı
Ürün özelliği 1 : Kimyasal formülü C3H8O2 olan uçuculuğu düşük yüksek saflıkta renksiz suyla bütün oranlarda karışabilen berrak bir solventtir. Nötral ve higroskopiktir.Propilen glikol, etanolle aşağı yukarı eşit güçte bir mikrop öldürücüdür. Genellikle % 15-30 aralığındaki konsantrasyonuyla istenen etki elde edilir. Kozmetik endüstrisinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, özellikle yüksek saflıkta ve kokusuz özellikte üretilmektedir.
Kullanım Oranı : %1-1,5

Yapılan 1 yorumlardan alınan ortalama puan: 4,0

Yorumlar

  • Salim bolat 10-08-2017 23:31:32

    Arkadaşlar hesaplı ve kaliteli gliserin öneriyorum.saticida çokguvenilir.alin hakikaten memnun kalirsiniz

(!) Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız.

Sitemiz üzerinde yapacağınız alışverişlerde; güvenliğiniz için 128 Bit Rapid SSL kullanılmaktadır.

Rapid SSL 128 Bit